full screen background image
Meer dan 65 jaar ervaring in opleiden

Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)

10% Lastminute korting

Schrijf je nu in voor een PDB module en ontvang 10% korting op het cursusgeld.

De opleiding Praktijkdiploma Boekhouden is een klassieker op administratief gebied en vormt vaak de basis voor een succesvolle administratieve carrière. Ook voor de kleine ondernemer (zzp'er of kleine MKB'er) is de opleiding zeer geschikt, bijvoorbeeld om inzicht te krijgen in de administratie of te besparen op de accountant. De opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

Bedrijfsadministratie niveau 4

In dit onderdeel staat het 'echte' boekhouden centraal. Het bestaat onder meer uit het journaliseren van kosten, opbrengsten, voorraadmutaties, facturen, creditfacturen, voorzieningen, oninbare vorderingen, omzetbelastingen, aankoop en verkoop van vaste activa en correcties van fouten.

Kostencalculatie niveau 4

Kostprijsberekening, berekening verkoopprijs, berekening resultaat, berekening break-evenpoint, berekening afschrijvingskosten en intrestkosten.

Financiering niveau 4

Het maken van berekeningen op het gebied van intrest, kengetallen (met betrekking tot rentabiliteit, solvabiliteit, liquiditeit, debiteuren, crediteuren en voorraden) en het berekenen van indexcijfers.

Om het Praktijkdiploma Boekhouden te verkrijgen, moet u minimaal een cijfer 6 hebben behaald voor alle onderdelen. Een volgorde van examens is niet voorgeschreven. Uiteraard is het examen niet verplicht en kunt u de opleiding ook volgen zonder examen te doen.

Dag en tijd

Cursusduur 24 cursusavonden      
Tijdstip Bedrijfsadministratie di. apr-jun 19:00 tot 21:30 uur
  Kostencalculatie di. dec-jan 19:00 tot 22:00 uur
  Financiering di. apr-jun 19:00 tot 22:00 uur
Huiswerk Ongeveer 4 à 6 uur per week      
         
   

Kosten

Cursusgeld Kostencalculatie € 495
  Financiering € 495
  Bedrijfsadministratie € 495
Cursusmateriaal Klik hier voor de boekenlijst
Examengeld Zie tab Examen
Gespreid betalen U kunt deze opleiding gespreid betalen
Overige info Belastingvoordeel  /  Scholingsvoucher 

Voorkennis

Aanbevolen: enige jaren voortgezet onderwijs.

Examen

U wordt opgeleid om deel te kunnen nemen aan een officieel examen Praktijkdiploma Boekhouden. De examens zijn on-line die u zelf kunt inplannen op een geschikte dag, tijd en locatie. Het is mogelijk het diploma PDB in stappen te verwerven met het certificatensysteem.  Als alle 3 de onderdelen zijn gehaald, verkrijgt u het diploma Praktijkdoploma Boekhouden.

Inschrijving dient door de cursist zelf gedaan te worden. Zie voor examengeld en meer informatie (bv. herkansingen) de website van het examenbureau.

Deelname aan het examen is niet verplicht. U kunt de opleiding ook doen zonder examen.

Voor deelname aan het examen gelden geen toelatingseisen.

 

Vervolg

Startdatum

6 april '21

onderdeel
Bedrijfs-
administratie

Inschrijven