full screen background image
Meer dan 65 jaar ervaring in opleiden

Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)

15% Lastminute korting

Schrijf je nu in voor een MBA module en ontvang 15% korting op het cursusgeld.

Nu 10% korting

In september starten we met de module Belastingwetgeving van MBA. Afhankelijk van de coronamaatregelen via een live stream, op locatie of allebei. Onze leslocatie is dusdanig ruim opgezet dat 1,5 meter opstelling mogelijk is. Vermeld kortingscode COR in het Opmerkingenvak van het inschrijfformulier om de tijdelijke kortingsprijs te activeren.

MBA is een voortgezette opleiding op bedrijfseconomisch en administratief gebied. Met deze opleiding kun je doorgroeien naar (midden)kaderfuncties zoals (hoofd)boekhouder, administrateur of assistent-accountant.

MBA’ers zijn vaak de administratieve spil in een bedrijf en werken met een grote mate van zelfstandigheid. Met MBA op zak kun je in principe overal werken. Bovendien biedt MBA volop doorgroeimogelijkheden als je een leidinggevende positie ambieert in de financieel-administratieve richting. Het opleidingsniveau van MBA is HBO-ad (associatie degree tussen MBO niveau 4 en HBO-bachelor).

De planning is zodanig dat na elk onderdeel enige tijd beschikbaar is voor studie ter voorbereiding op een (eventueel) afrondend examen. De examens zijn online die je kunt doen op een zelf gekozen datum, tijd en locatie (zie ook tabje Examen).

Het studieprogramma voor MBA bestaat uit:

 • Belastingwetgeving niveau 5

  Belasting: leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker! Tijdens dit onderdeel leer je het je de belangrijkste bepalingen van de Algemene Wet inzake Rijksbelastingen, de Wet op de loonbelasting uit 1964, de Wet op de inkomstenbelasting 2001 en de belangrijkste wetten en plichten van de in Nederland gevestigde ondernemers. Met kennis van de belangrijkste belasting-gerelateerde termen bent je moeiteloos in staat een belastingaangifte te doen.

 • Kostencalculatie niveau 5 

  Dit onderdeel gaat verder dan basisberekeningen. Denk bijvoorbeeld aan kostenbudgettering, kostenbewaking, het oplossen van optimalisatievraagstukken en informatie verstrekken te behoeve van de financiële besturen van een organisatie. Daarnaast leer je uiteraard diverse kostencalculaties maken. 

 • Bedrijfsadministratie niveau 5

  Met Bedrijfsadministratie niveau 5 bent u in staat om zelfstandig diverse berekeningen en boekingen te maken met betrekking tot bijvoorbeeld kostenbudgettering, kostenplaatmethode, activity based costing en leasing. U kent daarnaast de belangrijkste begrippen van een ERP-systeem en u kunt werken met de modules Finance en Controlling van een ERP-systeem. Door deze kennis kan de bedrijfsadministrateur duidelijke informatie verstrekken over de bedrijfsadministratie van een organisatie.

 • Financiering niveau 5

  De vermogensbehoefte van een onderneming bepalen, een investeringsselectie maken. Maar ook het kennen van verschillende vormen van eigen vermogen en vreemd vermogen en hier berekeningen voor maken, een jaarrekening beoordelen en of overzichten maken ten behoeve van interne en externe verslaglegging. Met Financiering niveau 5 kun je prima als adviseur optreden en een stevige bijdrage leveren voor de financiële administratie. 

Er is geen voorgeschreven volgorde in de onderdelen. Je kunt met elk onderdeel de opleiding starten. Als vooropleiding voor MBA adviseren wij Praktijkdiploma Boekhouden, maar voor deelname aan de opleiding of het examen is dit niet noodzakelijk. 

Dag en tijd

Cursusduur 34 lesavonden
Tijdstip Belastingwetgeving (BW) april 2021 19:00 tot 22:00 uur
  Bedrijfsadministratie (BA)   19:00 tot 22:00 uur
  Financiering (FI)   19:00 tot 22:00 uur
  Kostencalculatie (KC)   19:00 tot 22:00 uur
Huiswerk Ongeveer 6 uur per week

Kosten

Cursusgeld Belastingwetgeving € 495
  Bedrijfsadministratie € 495
  Kostencalculatie € 495
  Financiering € 445
Cursusmateriaal Klik hier voor de boekenlijst
Examengeld Zie tab Examen
Gespreide betaling U kunt gespreid betalen

Voorkennis

Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Wij adviseren een opleiding PDB.  

Examen

U wordt opgeleid om deel te kunnen nemen aan een officieel examen Moderne Bedrijfsadministratie.  De examens zijn on-line die u zelf kunt inplannen op een geschikte dag, tijd en locatie. Het is mogelijk het diploma MBA in stappen te verwerven met het certificatensysteem.  Als alle 4 de onderdelen zijn gehaald, verkrijgt u het diploma Moderne Bedrijfsadministratie.

Inschrijving dient door de cursist zelf gedaan te worden. Zie voor examengeld en meer informatie (bv. herkansingen) de website van het examenbureau.

Deelname aan het examen is niet verplicht. U kunt de opleiding ook doen zonder examen.

Voor deelname aan het examen gelden geen toelatingseisen.

 

Startdatum

september

onderdeel
Belasting-
wetgeving

Inschrijven
   of bel
0649942618