full screen background image
Meer dan 65 jaar ervaring in opleiden

Bedrijfscorrespondentie Nederlands

Moet u wel eens een zakelijke brief schrijven? Veel mensen vinden het moeilijk om hun gedachten en bedoelingen helder en overtuigend op een moderne en zakelijke manier op papier te zetten.

Veel lange zinnen kunnen korter! en bondiger geschreven worden.

Tijdens de opleiding Bedrijfscorrespondentie Nederlands leert u op correcte wijze zakelijke correspondentie te voeren en u leert hoe u deze overtuigend kunt presenteren. Behalve voor het bedrijfsleven, waar veel behoefte is aan personen die zelfstandig moderne, zakelijke brieven kunnen schrijven, is deze opleiding ook geschikt voor mensen die interesse hebben in het perfectioneren van de Nederlandse schrijftaal.

U kunt uw taalvaardigheid en taalbeheersing aanzienlijk uitbreiden! Dit leert u aan de hand van theorie en praktische oefeningen. U wordt opgeleid om deel te kunnen nemen aan een officieel examen Bedrijfscorrespondentie Nederlands.

Het studieprogramma bestaat uit de volgende 2 modules:

  1. Het opfrissen en bijspijkeren van de (nieuwe) spelling en het vermijden van stijlfouten;
  2. Het leren schrijven van verschillende soorten zakelijke brieven. Hierbij wordt uitvoerig ingegaan op de stijl en opbouw van de brief. Verscheidene soorten correspondentie komen daarbij aan bod o.a.: circulaires, informatieverzoeken, klachtenafhandeling, prijsopgaven.

Dag en tijd

Cursusduur De cursus bestaat uit 16 lessen van 2 uur per les
Tijdstip De cursus wordt gegeven op donderdagavond van 19:00 tot 21:00 uur
Huiswerk Ongeveer 2 à 3 uur per week

Voorkennis

Om deel te kunnen nemen aan de cursus en het examen BCN is enige jaren voortgezet onderwijs vereist, minimaal VMBO.

Prijzen

Cursusgeld € 445, waarvan € 50 bij inschrijving
Cursusmateriaal € 60
Examengeld Vanaf € 95 (afhankelijk van examenbureau)
Gespreide betaling Het is mogelijk deze cursus gespreid te betalen.

Examen

U wordt opgeleid om deel te kunnen nemen aan een officieel examen Bedrijfscorrespondentie Nederlands. Inschrijving voor het examen is niet verplicht en dient door de cursist zelf gedaan te worden bij een van de examenbureaus. Zie voor prijzen en meer informatie: www.associatie.nl

Startdatum

Informeer
naar een cursus op maat op
korte termijn