full screen background image
Meer dan 65 jaar ervaring in opleiden

Typcursus op het Jac. P. Thijsse College (JPT)

Typen is bijna net zo belangrijk als schrijven, zo niet belangrijker. Blind en met 10 vingers kunnen typen is dan ook een vaardigheid die een levenlang rendement oplevert.

De cursus typen is bij Dompvloet klassikaal en wordt geleid door een ervaren docent. Wij maken gebruik van de speciaal voor kinderen ontwikkelde online typesoftware van Typeworld.
Een belangrijk facet van het aanleren van typevaardigheid is Jac. P. Thijsse College JPT logo motivatie en discipline. Dit werkt het beste in een klas met gelijkgestemden en geleid door een motiverende docent. Wij zijn van mening dat klassikale lessen gecombineerd met online begeleiding betere resultaten opleveren dan een zelfstandige online typecursus (dit komt ook naar voren in deze aflevering van het jeugdjournaal).

 


Meer info

Dat kinderen op jonge leeftijd leren typen is van groot belang. Dit wordt nog eens onderstreept door een artikel in de Volkskrant van 16 december 2015 waarin aangetoond wordt dat blind leren typen goed is voor de taalontwikkeling van het kind. Als je blind en met tien vingers kunt typen, wordt het maken van werkstukken, uittreksels en verslagen maar ook e-mailen en internetten een stuk eenvoudiger.

In deze typecursus leren de kinderen het toetsenbord bedienen met behulp van het tienvingersysteem-blindschrijven. Er wordt opgeleid en getraind tot een typesnelheid van ten minste 100 aanslagen per minuut. Ook wordt er aandacht besteed aan het ontwikkelen van een gezonde werkhouding.

Data

De cursus bestaat uit 10 lessen van 1 uur per les, 1 les per week.

In de officiële schoolvakanties is er geen les.

Het huiswerk bedraagt ongeveer 15 minuten per dag.

 

Tijdstip en locatie

wo. okt. '19 15:45-16:45 locatie Jac. P. Thijsse Castricum

Kosten

Cursusgeld € 145 (of 3 termijnen van € 50)
Inclusief jaarlicentie Typeworld en examen na afloop.
Als de cursus via de school wordt aangeboden, ontvangt u een kortingscode en bedraagt het cursusgeld
€ 135 (of 3 termijnen van € 47).

Voorkennis

Voor deelname aan deze cursus is geen voorkennis vereist. Bij jonge kinderen is het alleen van belang dat de handen groot genoeg zijn om het gehele toetsenbord met tien vingers te kunnen bereiken.

Het is noodzakelijk dat uw zoon of dochter een computer met internetverbinding tot zijn/haar beschikking heeft voor het maken van huiswerk. 

Dyslexie

Dompvloet Opleidingen verzorgt al decennia lang typecursussen. Door de jaren heen hebben wij ook veel kinderen met dyslexie opgeleid. Onze ervaring is dat dyslexie geen enkel obstakel vormt voor het volgen van de typecursus. Het gaat bij typen namelijk vooral om het typen van de tekens, woordherkenning speelt bij het aanleren van de toetsen geen rol. Mocht het wel noodzakelijk zijn, dan zal er extra aandacht worden besteed aan het kind.

Het kunnen typen is voor een kind met dyslexie extra waardevol. Remedial Teachers adviseren vaak voor kinderen met dyslexie het gebruik van een laptop in de klas. Als zij vlot kunnen typen, kunnen zij het tempo in de klas makkelijker bijbenen.

Klik hier om in te schrijven

Startdatum

woensdag
oktober '19


Inschrijven